2010. július 16., péntek


Puente de orbigo-Rabanal del Camino 36 km

Bekovetkezett....... Buszra kellett szallnunk....:-( na, de szep sorjaban. ....
Reggel szokas szerint 6.15-kor mar uton voltunk. Megenyhultek a reggelek, a labaink "jol jartak", a csomagjaink birhatoak lettek, minden, de minden nekunk kedvezett. Kb 7 km utan alltunk meg az elso barnal, nem akartunk hinni a szemunknek, a neve Centro Szocial Bar volt. Nem hazudtolta meg a nevet! nalunk 35 eve kulonb "kulturkozpontok" uzemeltek faluhelyen :-) A kavenk elfogyasztasa utan haladtunk szepen tovabb, egyszer csak a semmibol elobukott egy omladozo teglaepulet, ami elott egy bodega allt telis-tele gyumolcsokkel, gyumolcslevekkel, teakkal, zab-es buza tejjel, mind-mind bio kiadasban. Adomanyos hely, mindenki annyit ad erte, amennyit tud, vagy erez, hogy adnia kell. Itt ucsorogtunk nehany percet, es kipihenve, jokedvuen, rityegve-rotyogve haladtunk Astorga fele. Panni elovette a terkepet, hogy megnezze, mennyit haladtunk, mennyi lehet meg elore, mikor ......... pufffffffff!!!!!!............ Akkorat esett egy koben, mint az olajto! Leesett a hatarol a hatizsak, a fenykepezogepje 2 m-re, a vizesuvege ennel tavolabb landolt tole, a mostani percig nem ertem, hogy zakozott ekkorat, de megtette! :-) Meg most is sirva rohogok az emleken, amint a foldreerkezeset idezem emlekeimben. Szegenynek lejott a plezur a vallarol, terderol, es jol meghuzta a labat. Az, hogy ugy nezett ki, mint egy kis varacskos diszno.....errol mar nem is beszelek :-) Mindez egy kereszt elott 5º m-re. Meg is allapitotta magarol, es a helyzetrol, hogy fentrol jol terdre kenyszeritettek! Biztosan jol fejet kellett hajtania, es ha nem teszi magatol, besegitenek az egiek! Vegre labraallt szegenykem, elbicegett a szomszed faluig, ahol a sebet ellattak egy rendeloben, de lattam , hogy minden lepese egy kinszenvedes. Mondtam, ne eroltessuk ezt igy tovabb, stoppolok egy autot, ami bevisz minket az astorgai korhazig. Egy spanyol zarandok gyakorlatilag egy kocsi eke dobta magat, ami igy kenytelen volt megallni, es beszallitott minket a varosba. Egy kedves, jo illatu holgy volt a sofor, aki a belvarosban tett ki minket. Nem tudtam mivel koszonhetnem meg a szivesseget, leakasztottam a nyakambol a keresztet, amit Edittol kaptam. Innen egy idos hazaspar szinte a korhaz kapujaig kisert minket, mikozben idegenvezetest is tartottak. A korhazban fel ora alatt vegeztunk. Minden frappansan, gyorsan zajlott, csak a vegszo volt "halalos" : Ma NO CAMINO!!!!!-mondta az orvos. 1 nap stop, pihentetes. Gyorsan dontottunk, akkor buszra szallunk. A szomszedban volt a buszpalyaudvar, kiderult, van meg az indulasig 3 orank. Pompas!!!! A csokigyarral kezdtunk, ahol vettunk egy hatalmas tabla mandulas csokit, egy bazarban folytattuk, ahol Panni vett nekem egy hasonlo, de az elozonel sokkal szebb keresztet. Olyan helyes huzas volt tole, ossze-vissza hatodtam magam, es vegigbeszeltuk, hogy jar korbe-korbe, kezrol-kezre a lancom. Kivancsi lennek, elinditott -e valamit, es mit az autos holgyben az ajandekunk ? talan egyszer elmegy a caminora! ?
Ezek utan kerestunk egy bart, ahol felraktuk a labainkat egy szekre, es amit szemunk-szank kivant, megvettuk! En konyakot ittam, szlamit ettem kenterrel, uburkaval, Panni Tinto de veranot ivott, es fankot evett. Kivaltottuk a gyogyszert, visszamentunk a buszallomasra, es megtettuk, amit nem akartunk, de tennunk kellett.......
Ut kozben figyeltuk az ismerosoket, mikozben szaguldozott a busz alattunk, mintha hullamvasuton ultunk volna. Hihhhhhhetetlen, mekkora tavolsagokat teszunk meg gyalog . talan ezert kellet buszra ulnunk egy rovid (kb 18-2º km-es) szakaszra, hogy ertekelni tudjuk magunkat. Furan hosszunak tunt az ut, holott ennek naponta megtettuk a masfelszereset! Elhaladtunk Betty, es meg nehany ismeros mellett, mikozben jokat vidultunk a kanyarokon, hegyeken-volgyeken valo ide-oda dulongelestol. Elveztuk! A varosba erve megkerestuk az alberguet, amit meg ma reggel egy biciklis caminos bacsi ajanlott. Mondta, hogy angolok uzemeltetik, lesz 5 orai tea. Igy most itt vagyunk, abban remenykedunk, hogy rendbe jon Panni laba, es a mai jokedvvel, de 2 labon haladhatunk tovabb!!!! Minden bajt osszevetve konnyesre rohogtuk ma magunkat, doltek belolunk a poenok. Valami felszabaditott bennunk/koztunk valamit, amitol olyan oldotta, jo hangulatuva lett a nap, hogy kivanpom magunknak, maradjon/maradjunk igy!!!!!!!!
Puszillak benneteket

1 megjegyzés:

  1. Sokat gondolok Rátok. Remélem Pannika sérülései enyhültek, és nem okoz gondot a további utatokon.

    Puszi: Anu

    VálaszTörlés