2010. július 4., vasárnap

Ventosa-Santo Domingo de la Calzada 33 km
maradekot ettunk reggelire, nem nyitott ki a bolt. Letudtuk az elso 1º km-t, es bevasaroltunk a boltban. (Najera) Egy padon megreggeliztunk, majd folyt kov... Jottek velunk az olasz fiuk .Egyikojuk pap volt, de kilepett, egyszer mar megjarta a caminot, most 1º napja van, visszajott nosztalgiazni. Tovabbhaladva megismerkedtunk egy nemet hazasparral, nagyon jo kedvu, helyes paros!C A kovetkezo faluban megint gyules volt a barban, sok ismeros arcot lattam. Itt a "digoinktol" bucsut vettunk, nem jottek tovabb. Sosem latjuk oket tobbe, 3 nap mulva hazamennek.Vagy ki tudja? :-) Innen egyedul bandukoltam, de furan gorcsolt a vadlim, alig tudtam lepni. Kuszkodtem a km-ekkel, attol feltem, kicsit jobban megfeszitem a labfejem, elszakad az izmom. Nagy kinlodva, fajdalmakkal tele vegre elertuk a celallomast (Panni , Betty beertek) , es mit latok? : A litvanok buszat egy pajta mellett. Mondtam a lanyoknak, menjenek csak elore, nekem itt dolgfom van! megkerultem a pajtat, hat a szerencsetlenek ott alszanak a haz arnyekaban mindenfele szedett-vedett pokrocon, matracon. A fiatalok nagy orommel fogadtak, de az oregek is el-elejtenek mar egy barati mosolyt! :-) Kerdeztek, kerek -e enni, inni. Ok, tolem! hat, olyan meghatoak, azt sem tudom, mit szedjek ki a taskambol, es adjam nekik! Nem akaraok serto sem lenni, de mindenkepp segitenek rajtuk. Ma a calciumos szolocukrom hagytam ott nekik. Jott a zoknis fiu, rajta egy szurkesbarna zokni. Na, kerdem, mi ujsag, nem volt jo, az ajandek? Mosolyog, majd lehuzza a barna zoknit, alola kivillan a tolem kapott fehet....! mondja, kimeli, felti, nehogy kilyukadjon!!! majdnem elbogtem magam! Olyan meghatoak a maguk egyszerusegevel, de olyan jo "paraszti eszuk" van, akkora lelkuk, olyan hituk es kitartasuk, hogy BECSULENDO!!!! Vegyunk egy kis peldat toluk, mindannyian, akik olvastok, ti is, en is!!!!
bevanszorogtam a szallasra, lepni alig birtam. Adomanyos szallas, tavaly adtak at. Gyonyoru, tagas. Itt laknak hatul A CSIRKEK!!!!!!!! Kerlek titeket, olvassatok el a varoshoz, es a csirkekhez fuzodo legendat!!! (google, gondolom...) Nagyon szep tortenet, de had ne irjam le! Mondtak, hogy 4-kor jon egy labspecialista, akinek szuksege van ra, felkeresheti. 2 es fel orat alltam a sorban, mire hozza kerultem. Azt a mindenit! Ez a pasi erti am a dolgat!!! Azt mondja, tul magas a labboltozatom, igy a sarkamon viselem a sulyt, ettol faj ennyira. Megnezte a labujjaimat, kezebe vett egy tut, es kozelitett vele AZ EN LABUJJAIM FELE!!!!! Van egy pici vizholyagom, azt en mar lekezeltem, emlitesre sem melto. Gondoltam, ezt akarja meg megpiszkalni, pedig ennek semmi ertelme mar A fenet! A kormomet fertotleniti! Hu, basszus, visitani fogok!!!!!! Es kiszurta, kipiszkalta a verholyagot a kormom alol. Ugy kototte be a labujjam, mint egy ajandekot! Nem akkora szalaggal, hanem akkora torodessel:-) Majd szorosan osszefogta a labfejem, es korbetekerte vastag ragtapasszal, mondta, igy nem terul szet a labfejem, es ezt minden nap tegyem meg en is. Majd kitessekelt a pihenobe, hasra forditott, elkezdte nyomni a talpamat,a vadlimat, de bizonyos pontoknak felvisitottam a fajdalomtol, potyogott a konnyem. 5 perc utan abbahagyta, es .............."kelj fel es jarj" !!!!!!!!!!!!! Lebegtem! Pompas!!!!!! felelmetes keze van a fickonak, egy Isten aldasa, amit muvel a labakkal. raadasul ingyen, ill. van egy kis doboza, amibe adomanyt lahat adni. Tolem kapott!
Aztan elmentunk Bettyvel enni. Feledheto volt!
Lassan keszulodom aludni, millio puszi nektek!
Oszt irjatok am! Adika-badika, Zsuzsika.Muzsika, Zebulonka, el vagytok tunve! Jo lenne hallani feloletek!

3 megjegyzés:

  1. Szijja Te kis 7-8 éves:)

    jó volt végigolvasni az elmúlt napokat így egyben :)
    nem voltam gépnél a napokban, de most bepótoltam mindent... a sírást is :(

    itthon minden a régi, mi nem változunk :D
    virágaid jól megöntöztem pénteken, meséltem nekik Rólad :)

    súgd meg a köveknek, hogy készülök hozzájuk...
    még nem tudom mikor, de ha Zs kicsit nagyobb lesz, megyek remélem :)

    az erő legyen Veled :) ölelés balról-jobbról!!
    puszka, Pannikának is!

    VálaszTörlés
  2. Koszi, atadom! Csokoltatom a viragjaimat, de foleg titeket otthonmaradottakat ezerszer!

    VálaszTörlés
  3. Végre utolértelek:)Öröm olvasni, amit írsz és csak csodállak, hogy még van energiád ezt a gépbe bepötyögni mindennap. Nekem még két nap és jöhet a pihi!!!
    Ölellek és a lábacskádat külön üdvözlöm, jól bírja:)
    puszi

    VálaszTörlés