2010. július 5., hétfő

Santo Domingo de la Calzada-Bolorado 25 km
A mai na egy takony volt! Nem volt kulonosebb okom ra, hogy igy erezzem, meg a labaim is eleg jol birtak, a zsakom sem volt nehezebb, mint maskor, es megis. A labrol jut eszembe! En ajanlom mindenkinek, aki indulni keszul, menjen el egy ortopedushoz, vagy labspecialistahoz, akar vigye el a cipojet, amiben jonne, mert egy ilyen praktikus jo tanacs, mint amit tegnap kaptam az egesz utadat megkonnyiti. Nem tudtam en sem magamrol, ill a labamrol, hogy extrem magas a labboltozatom, es egy ilyen megterheles hogyan hat ra. Meg akar egy rosszul kivalasztott talpbetet is keservesse teheti a jarast! Tegnap este talalkoztunk biciklis magyarokkal . Szerintuk bicajjal meg nehezebb a terep, mint gyalog Lehet benne valami, de megallapodtunk, ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha egyszer "Jarmuvet" cserelve ujra megtesszuk a Caminot. Le a kalappal elottuk, igen kemeny fizikai megprobaltatas, bar a lelki, mentalis, erzelmi, vallasi, spiritualis reszevel az utnak ketlem, hogy foglalkozni tudnanak. Nem gondolom, hogy eggye tudnak valni az uttal, de ismetelve magam, ezt csak akkor tudnam meg, ha......
Reggeli indulasunkkor egy kisebb spanyol csapat melle keveredtunk. Az egyik kozepkoru pasi zsakjan nem csak egy muanyag cumi logott, de egy csilingelo kolomp is. Bling-blang-bling-blang. ..... Harom perc utan kezdtem belehulyulni, minden lepesere csilingelt. Ez tuti, valami feltunesi mania. Vannak bolondok az uton! Edes, helyes , kedves bolondok, es hulyek. Na, ez az utobbi. Ha leeloztem, beert, ha lemaradtam, megallt fenykepezkedni, es ujra egymas mellett haladtunk. Mintha direkt engem akarna felpiszkalni! Kicsit sikerult is! Latszik, nem valtam meg szente:-)

Talalkoztunk olyanokkal, akik 2-3 nappal hamarabb indultak tolunk, es nincs mar korulottunk egy ismeros arc sem. Nem , mintha teljesitmenytura lenne, de jol haladunk! Errol jut eszembe, eleg stresszelo volt egy darabig a teny, hogy nekem barmi tortenjen is, 24-re be kell ernem. Aztan 1-2 napja feldolgoztam ezt is! Az utolso szakaszt Santiagoig mindenkepp gyalog szeretnem megtenni, de ha ugy latom, hogy elmaradtam a tervhez kepest, akkor 1-2 szakasznyit megteszek a vege elott busszal. Oszt akkor mi van? Majd visszamegyek, ha anyu hazament, vagy majd egyszer..... Ez csak otthonrol tunt olyan cikinek felulni egy buszra. Igy mar nem sokkol az ido, a km-ek, sikerul, ahogy sikerul, megvann mindennek az oka, mi miert tortenik!
Unalmas, ronda szakaszon mentunk ma keresztul, megint belefutva egy rossz km jelzesbe, es a papirunkhoz kepest 4 km-rel tobbet jottunk. Ez a nap vegen mar lelki terror. Elkeserito volt az autout mellett vandorolni, zugtak mellettem a kamionok, zajosak, budosek voltak. Notton nott bennem a feszultseg, az elkeseredes, es egyszer csak kidurrant, mint egy merges pattanas! Es csak dolt a konnyem! Bruhuhuhu. Sajnaltam magam nagyon, es furcsa, hogy nem tudtam/tudom beazonositani mitol, de talan nem is baj! Igy tortent, jol esett, szinte megkonnyebbultem, szuntek a reggel ota ujra elojovo fajdalmaim is, es egesz jo iramban tudtam tovabbbattyogni, Nagyon almos voltam, pedig kialudtam magam! Sutott a nap a szemembe, hunyorogtam, egy-egy mp-re lecsuktam a pillaimat, egyszer csak megrazkodtam! Basszus, elaludtam menet kozben!!!! :-) Kineztunk egy szallast, 4 euro, es van medence is. Klassz, de nincs erom nekikeszulodni egy furdeshez benne. Inkabb lezuhanyoztam, kimostam a szennyest, es kimentem a piacra. Megvigasztaltam magam nehany pille konnyu, olcso, es igazan.nekem.valo ruhaval. Ide ugyan is azt hittem, csupa nagyon egyszeru sportfelszerelest kell hozni. Nem is erzem igazan jol magam bennuk, es ilyen apro dolgok, mint egy szep szinu polo, vagy egy izgalmas mintaju ruci feludules! Ez nekem meg mindig szamit, meg itt is. Ezt a szokasom nem is akarom levetkozni, de a vasarolt mennyisegeket meg kell tanulnom kordaban tartani. Ezzel dolgom van, akar kaja, mososzer, vagy ruha legyen a vasarlas targya.
Valamelyik nap egy belga pasi racsodalkozott Pannira. O nem eloszor van a Caminon, de azt mondja, not ekkora malhaval meg nem latott! Ma vettem Panninak egy uj ovtatyit a piacon, mert az ovenek nem maradt egy ep zippzarja sem, ehez kepest, meg mindig ragaszkodott hozza. Talan , nem tud elengedni.......En sem tudtam, ma mar talan jobban megy...
Megszunt a reggeli orrfolyasom, es tusszogesi rohamaim, amit meg otthonrol hoztam, Az elso 1-2 napra emlekszem, hogy papirzsebi hegyeket fujtam tele, es ma trunt fel, hogy napok ota nem kisert a takony. Ha csak nem az ut megnyilvanulasi formajaban nem, mint ahogy azt az elso soraimban irtam:-)
Panni beszerezte az elso vizhogyagjat. Leapoltuk, kezeltuk meg menet kozben. Igazi camina! :-)
(ezt a szot Laci talalta ki rank a peregrina helyett)
Tegnap nem is irtam, hogy egy golfpalya es medences hazak mellett jottunk el. Ilyenkor akkora a kontraszt, mint ide Lachaza. Izzadtan, budosen, koszosan, faradtan haladunk el mellettuk, mig ok kipattannak a luxusautobao, kiveszik a bugyikutyit a kis kosarbol, es fellengzosen rank nezve besetalnak kis hazikedvencukkel a klubba, ahol a haver ma biztos whiskivel, vagy egy coctaillal varja. Na, most nem azt akarom mondani, hogy soha tobbe vilagi elet, medences furcsi-party, iszogatas, jo auto, csak azt, hogy most naggggyon-nagggyon mas eletet elunk, es feltunik a szakadek koztunk.
Na, ha Panni nem is tud menve jarni, en mar tudok alva menni! :-)
Orulet, milyen hangosak a spanyolok! Egyre tobben vannak! Nincs ezen mit csodalkozni, ok vannak itthon.
Az elobb, mikor bementem a szobaba, latta egy ferfi a kotest a labamon, es nakam adta az egyik faslijat. Nagyon jol esik a labfejebre-bokamra tekerve. Tok rendi :-)
Viszont, most delutani szieszta, es az alattam levo pasi bealudt, ugy horkol, hogy kenterbe veri az utcan, 2 m-re tolem dolgozo aszfalttoro gepet. Mi lesz itt este? Vettem uj fuldugot, ma beuzemelem.
Puszi nektek!

6 megjegyzés:

  1. Szia Kingi!
    Nem tudom hányszor írhatnám le, de irigykedem! Van időd arra, hogy végig gondold az eddigi, a mostani és a jövőbeni "életedet". Ezt itthon a családdal körülvéve szinte lehetetlen vállalkozás. Pedig ez azt hiszem mindenkinek kellene. Nem a nagy gondolatok és világmegváltás miatt, csupán csak azért, hogy mindent a helyén tudj kezelni és értékelni. Kitartás!!! Pusza

    VálaszTörlés
  2. Vasárnap már kétségbeesetten néztem a blogodat, hogy nem írtál. Na, ma mindent bepótoltál!
    Szerintem a kolompolós pasinak van valami jelentése, csak még nem tudjuk, hogy mi az.
    A segítőkészséged mindig is megvolt, soha nem voltál irigy senkire, de azon csodálkoztam volna, ha egyáltalán nem vásárolsz valami különleges ruhát, v. cipőt az úton. A cipőt gondolom, a végére hagyod, amikor már repülővel utazol HAZA. De maradj csak olyan a külsőségekben, mint voltál, elég, ha kicsit lejjebb adod. Bár én is lejjebb tudnám! Vagy ehhez nekem is végig kell járnom az utat? Pedig belül tudom, hogy nem ez számít, ez valamiféle pótcselekvés, és persze önbizalomhiánnyal párosul, amit mások pont ellenkezőnek látnak.
    Nagyon Hiányzol, kitartás! Most sírok egy kicsit én is. Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Valoban igy van , Dori! Es, ami meg fontos, a valtozas miatt, mert ami itt vegbemegy, valtoztat rajtad......es, valljuk be.....ramfert....legalabb is egyre inkabb igenyem volt/van ra!
    Puszi nektek!

    VálaszTörlés
  4. Enci, hanysor gondoltam ezt igy vegig, mint ahogy te most! Es akartam, haogy ne akarjak ennyi ruhat, cipot! De sajna, jo darabig nem ment. En biztosan kompenzaltam ezzel valamit. Aztan egyszer csak mar nem akartam (annira;.) ), hanem evidensen jott, hogy nem kell. Tized annyit vasarolok, mint azelott, es selejtezek, ajandekozok. akkor is mindig felteszem a kerdest; VALOBAN KELL EZ NEKEM?
    Persze, van aminek nem lehet ellenallni! :-)

    VálaszTörlés
  5. Szia Kingi!

    Szóval nem akarok nagy szavakat használni de TE VAGY A KEDVENC IRÓNŐM! :)
    Ennyi... és akkor azt hiszem mindent elmondtam!
    Kitartás és millió puszik neked is és Pannikának is.

    Csók
    Rita

    VálaszTörlés
  6. Szia Ritu!
    Koszi-koszi, aranyos vagy! Puszi, es tovabbi jo olvasast! Igyekszem tovabbra is, de hidd el, nem en vagyok ennyire szorakoztato,erdekes, hanem az ut!

    VálaszTörlés